Общи условия

Настоящите „Общи условия“ определят условията и взаимоотношенията между ШУГАРЕЛА ООД (собственик на онлайн магазина за продажба на хранителни продукти www.sugarella.bg) и Потребителите (Клиентите), ползващи онлайн магазина www.sugarella.bg за покупка на стоки.

При маркиране на полето „Прочетох и съм съгласен с условията за ползване“ Клиентът се съгласява, приема и задължава да спазва описаните по-долу Общи условия.

Чл. 1 Идентификация и регистрация

Всеки един потребител на сайта www.sugarella.bgможе да направи поръчка в качеството си на РЕГИСТРИРАН ПОТРЕБИТЕЛ или като ГОСТ НА САЙТА.

За да направите поръчка като гост на сайта, е нужно да посочите адрес за доставка, име и фамилия на получателя, Вашия телефон за връзка, Ваш e-mail и Вашите имена, в случай че са различни от тези на получателя. Подадените данни ще бъдат съхранени до момента на доставката.

За регистрация в сайта е нужно да изберете уникално потребителско име и парола, да посочите адрес за доставка, име и фамилия, e-mail, телефон за връзка. Тези данни ще бъдат запаметени в нашата система с цел да се улесни всяка нова поръчка. При всяка нова поръчка ще ви бъде предоставена възможността да променяте името на получателя и адреса за доставка.

ШУГАРЕЛА ООД запазва правото да проверява достоверността на данните, въведени от Клиента, и по-специално самоличността и фактическия адрес на Клиента.

Чл. 2 Лични данни

В системата на онлайн магазина www.sugarella.bg се съхраняват единствено данни, свързани с изпълнението на направената поръчка и нейната доставка. ШУГАРЕЛА ООД гарантира на своите Потребители конфиденциалността на предоставената информация и лични данни. ШУГАРЕЛА ООД се задължава да не предоставя на трети страни личните данни на Потребителя, освен в случаите, когато тази информация е изискана от държавни органи или длъжностни лица. В тези случаи ШУГАРЕЛА ООД е задължен да предостави изисканата информация по силата на закона.

С приемането на настоящите Общи условия, Потребителят дава своето безусловно и безсрочно съгласие, предоставените от него лични данни да бъдат събирани, съхранявани, обработвани и използвани от ШУГАРЕЛА ООД за целите на изпълнение на договора за покупко-продажба и доставка на поръчаните стоки.

Чл. 3 Поръчка

Можете да поръчате стока в www.sugarella.bg по всяко време от денонощието, включително в събота и неделя и официални празници.

3.1. За да направи поръчка в в www.sugarella.bg, Потребителят трябва да посочи: валиден адрес на своя електронна поща, вярно попълнен адрес за доставка на стоката и фактуриране, вярно попълнени данни за контакт – две имена, телефон, e-mail.

Клиентът избира продуктите и услугите, които желае да закупи, след това потвърждава своята поръчка, като въвежда номер на кредитна карта и датата на нейното изтичане, съгласно условията предвидени в Чл. 4 Цени, след това натиска бутон “Потвърди” и маркира полето „Прочетох и съм съгласен с условията за ползване“, което е равносилно на сключване на договор между двете страни. Поръчката се регистрира незабавно, след което номерът на поръчката се съобщава на Клиента и на неговата електронна поща.

След клик върху бутон „Поръчай“ Потребителят се съгласява да закупи стоките, намиращи се в кошницата. Това действие има правно-обвързваща сила. При успешно направена поръчка, Потребителят получава потвърждение на поръчката си на посочения e-mail. В потвърждението по e-mail се посочват вида на поръчаната стока, номерът на поръчката, датата и часът, в който е направена поръчката. Потвърждение по телефон се осъществява единствено тогава, когато е необходима допълнителна информация или уточнение относно поръчката.

3.2. Отказ на поръчка може да се направи по телефона 0886628777 или на имейл: info@sugarella.bg, като Клиентът достави информация за номера на направената поръчка, вида на стоката, двете си имена, цената на поръчката. Отказ на поръчката може да се направи до момента, в който пратката все още не е била приета от куриер.

В момента, в който пратката вече е била приета от куриера, за извършване на доставка, не могат да се направят промени по заявената поръчка.

3.3. В случай че поръчаната стока не е в наличност или поради друга обективна причина ШУГАРЕЛА ООД има правото да откаже поръчка, като се ангажира да уведоми Клиента в рамките на един работен ден.

3.4. ШУГАРЕЛА ООД не носи отговорност за възможни разлики във визуалното представяне на закупените продукти, зависещи от спецификите в екраните на съответните електронни устройства.

Чл. 4 Цени

Цените на продуктите показани в сайта са с начислен ДДС. На екрана се изобразяват цената на продукта, размер на отстъпка, ако има такава, размер на допълнителни такси, ако са предвидени такива, такса за доставка и обработка.

Цените са деноминирани и платими в Български лева.

Цените подлежат на промяна. ШУГАРЕЛА ООД ще информира Регистрираните потребители за всяка промяна в цената преди нова поръчка.

Чл. 5 Възможни начини (методи) на плащане

5.1. По електронен път с дебитна или кредитна карта

Платформата www.sugarella.bg поддържа следните дебитни/кредитни карти: Visa, Visa Electron, V Pay, MasterCard, MasterCard Electronic или Maestro. Не се начислява допълнителна такса при плащане с кредитна/дебитна карта.

Ако Потребителят е регистриран в схемите за автентикация Verified by VISA или MasterCard SecureCode, се отваря автентикационна страница на банката издател, където Потребителят въвежда паролата си за автентикация. При успешна транзакция, на екран се визуализира транзакционна бележка, която Потребителят следва да разпечати и запази.

В момента на online покупката въведените суми ще бъдат автоматично изтеглени от картата на Потребителя при приключване на процеса на плащане.

ШУГАРЕЛА ООД ще приеме поръчката и ще изпрати стоката на Клиента, само след като плащането е било успешно одобрено и обработено.

5.2 Плащане с наложен платеж при доставка от куриер. Потребителят заплаща стоката при получавнае от куриер.

5.2. ШУГАРЕЛА ООД извършва възстановяването само по банкова или картова сметка на клиента.

ШУГАРЕЛА ООД има право да отложи възстановяването на плащанията до получаване на стоките обратно или докато не бъдат представени доказателства, че стоката е изпратена обратно, в зависимост от това, кое от двете събития е настъпило по-рано.

Чл. 6 Доставка

Време за доставка: продуктите, поръчани в онлайн магазина www.sugarella.bg се доставят със собствен транспорт на адрес посочен от Клиента ИЛИ с куриерска фирма, съгласно условията на КУРИЕРА.

Поръчки, направени през събота и неделя, както и по време на национални празници за Република България се изпращат в първия последващ ги официален работен ден.

ШУГАРЕЛА ООД не носи отговорност, ако доставката се забавя поради местни обичаи и национални празници в страната на получаване или по причини, зависещи от КУРИЕРА

Чл. 7 Транспортни разходи, тарифи, такси

7.1. Безплатна доставка се извършва до фирмените локации на Шугарела, независимо каква е сумата на поръчката.

Доставки до адрес се извършват в района на гр. София на стойност на поръчката минимум 50,00 лв.

Цена на доставка в делнични дни от 9:00–19:00ч – 10,00 лв.

Безплатна доставка се извършва до адрес на клиента в гр. София при поръчки на стойност минимум 150,00 лв.

Доставки извън гр. София – чрез куриер. Оператор ще се свърже с вас за уточняване на крайната цена на доставката.
Доставките се извършват от 9:00 до19:00 часа, за по-ранни или за по-късни доставки само след предварителна договорка.

Всеки артикул се доставя със сертификат за качествo.

7.2. Когато изпращаме нашите продукти като подаръци от името на Клиент, получателят не заплаща никакви данъци и такси при доставката.

Доставката може да отнеме повече време през натоварените ваканционни дни (например Коледа, Свети Валентин ,Великден).

Чл. 8 Отговорност при доставка

В случай на повредени, липсващи или сгрешени продукти, Клиентът трябва да ни уведоми на e-mail: info@sugarella.bg в рамките на 24 часа след получаването на поръчката.

При грешка, допусната от наша страна или поради влошаване на качеството на продукта по време на транспорта, ще заменим поръчката или ще възстановим сумата на поръчката в рамките на 5 работни дни.

ШУГАРЕЛА ООД не носи отговорност, ако адресатът не присъства в момента на доставката и/или ако Клиентът или лицето-получател, посочено от Клиента не вземе продуктите от локация, след като доставчикът остави бележка на получателя.

Клиентът е отговорен за достоверността и изчерпателността на подадената информация, свързана с името и адреса на получателя(номер, врата, етаж, телефонен номер). В този смисъл, ШУГАРЕЛА ООД не носи отговорност и не е длъжен да възвърне стойността на направената поръчка при грешно подаден или некоректен адрес, както и при влошаване на качеството на продукта в резултат от удължения срок на транспортиране или пренасочвания, дължащи се на грешно подаден адрес.

Ако доставката е невъзможна, поради грешно подаден адрес или друга липсваща информация, допуснати от Клиента, връщането на пратката и евентуална втора доставка е за сметка на Клиента.

Чл. 9 Интелектуална собственост

9.1. Всички компоненти на сайта www.sugarella.bg, както и опаковките на предлаганите от нас продукти, са изключителна собственост на ШУГАРЕЛА ООД. Всички изображения в сайта, снимки, текстове, името и логото Шугарела са интелектуална собственост на ШУГАРЕЛА ООД. Всяко използване или поправяне на тези елементи без съгласието на ШУГАРЕЛА ООД се счита за закононарушение.

9.2. Всеки корпоративен клиент дава правото на използване на логото и името на търговската му марка, както и други идентифициращи материали с изричното условие, че те ще се ползват единствено за осъществяване на дизайн за корпоративно персонализиран подарък, предварително договорен от двете страни.

9.3. Клиентът е еднолично отговорен за изображения и текстове, които качва и публикува на интернет сайта. Той не може да публикува изображения или текстове, които не са създадени от него или не разполага с разрешение за публикуването им, както и обидни или нецензурни текстове и изображения.

Чл. 10 Общи отговорности

10.1. Клиентът е отговорен за собствения избор на продукти, поръчването им и съхранението до тяхното потребление.

Продуктите трябва да се съхраняват на подходящо място с температура между 14-20 °С.

Продуктите са най-добри преди датата, посочена на етикета. Клиентът не трябва да консумира продуктите след тази дата, както и ако качеството или външният вид на продуктите са влошени поради някаква причина.

Клиентът не трябва да консумира продуктите, ако е алергичен към една или повече съставки, изброени върху етикета на кутията, или ако опаковката е била отстранена.

10.2. ШУГАРЕЛА ООД не носи отговорност за независещи от него вреди или щети.

ШУГАРЕЛА ООД не поема отговорност, ако Клиентът не спазва оптималните условия за съхранение на продуктите или ако продуктите се консумират след датата, посочена на опаковката и според подадените изисквания за съхранение при температура между 14-20 °С.

ШУГАРЕЛА ООД отговаря единствено за спазването на българските разпоредби по отношение на продуктите.

ШУГАРЕЛА ООД не носи отговорност спрямо потребителите и трети лица за претърпени вреди и пропуснати ползи, настъпили в следствие от прекратяване, спиране, или ограничаване на услугите, изтриването, модифицирането, изгубването, неточността или непълнотата на съобщения, материали или информация пренасяни, използвани, записвани или станали достъпни чрез сайта www.sugarella.bg.

ШУГАРЕЛА ООД не носи отговорност в случаите на форсмажорни условия, дефинирани и признати от Българската съдебна практика.

Всички съдебни спорове свързани с настоящите Общи условия ще бъдат представени на компетентните съдебни органи в гр. София.

Чл. 11 Гаранции

ШУГАРЕЛА ООД ще замени или ще възстанови стойността на Вашата поръчка, ако не удовлетворява Вашите очаквания. За целта е необходимо да се свържетес нашия отдел за обслужване на клиенти на телефон: 0886628777 или на e-mail: info@sugarella.bg

ШУГАРЕЛА ООД уверява, че продуктите са произведени в съответствие със строгите стандарти за качество, действащи в Република България и ЕС.

Данни на компанията и банкова сметка

ШУГАРЕЛА ООД

София, ул. Гео Милев 155

ДДС номер : 203070550

Банкова сметка: BG34UNCR70001521670177

BIC: BGUNCR

Уникредит Булбанк

ЛИЧНИ ДАННИ

Личните данни, предоставени доброволно от потребителите на сайта ще бъдат използвани само и единствено за целите предвидени в общите условия, и предвидени в договора.

Данните от кредитната Ви карта няма и немогат да бъдат съхранявани. Те се визуализират за части от секундата и се използват единствено за удостоверяване на плащането от банката.

ШУГАРЕЛА ООД се задължава да не разпространява по никакъв начин лични данни за клиенти на трети лица, държавни органи, търговски дружества, физически лица и други. Освен в случаите, когато е получил изрично писмено съгласие на клиента, информацията е изискана от държавни органи или длъжностни лица, които според действащото законодателство са оправомощени да изискват и събират такава информация.

Можете да актуализирате Вашите лични данни по всяко време. Ние също си запазваме правото да въведем тези промени за Вас, включително блокиране на профила Ви ако ни пишете на e-mail адрес info@sugarella.bg. Ако имате някакви въпроси относно тази декларация за поверителност можете да се свържете с нас на е-mail: info@sugarella.bg или на телефон 0886628777.

Сигурността на данните е от голямо значение за нас. Нашите сървъри са защитени със съвременни защитни стени и протоколи за сигурност , за да защитят Вашата лична информация.